در همین زمینه، حسن کریمیسنجری، مدیر پروژه خودروهای برقی وزارت صمت به بیان نظرات خود پرداخت.
علت بروز ناترازی بنزین در کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟
تقریبا صددرصد خودروهایی که استفاده میکنیم، خودروهای فسیلسوز هستند. ما جزو کشورهایی هستیم که توسعه خودروهای سبز و استفادهکننده از سوخت غیرفسیلی خیلی کم اتفاق افتاده است؛ مثلا خودروهای برقی خیلیکم در کشور ما توسعه یافتهاند ولی در کشوری مثل چین صد درصد ناوگان حمل و نقل شهری مثل اتوبوسها برقی هستند و از این منظر آنها توسعه یافتگی صددرصد را دارند ولی در کشور ما این اتفاق رخ نداده است. مساله دیگر اینکه ما خودروفرسوده زیاد داریم. مصرف بنزین خودروهای فرسوده بیشتر از یک خودرو غیرفرسوده است.
بحث قیمت بنزین را چگونه میبینید؟
نکته تاثیرگذار بعدی در ناترازی بنزین این است که قیمت سوخت در کشور خیلی پایین است. بر اساس اعلام شرکت پخش و پالایش ۲۵هزار تومان قیمت تمام شده بنزین است در حالی که بنزین را چیزی بین هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان به مردم تحویل میدهیم و انگیزه چندانی برای صرفهجویی در سوخت وجود ندارد.
چه راهکاری برای حل این مشکل وجود دارد؟
راهکار غلبه بر این ناترازی این است که دو اقدام مهم انجام دهیم ابتدا اینکه خودروهای برقی در کشور بهعنوان یک موضوع مهم مورد توجه سیاستگزاران به ویژه وزارت نفت و وزارت نیرو قرار گیرد و کمک کنند خودروهای برقی در کشور توسعه یابد اما از مسیر درست آن یعنی زیر ساخت آن فراهم شود و ارگانی که جزو وظایف آن باشد اقدام به واردات خودروی برقی کند. باید هدفگذاری کنیم که در ۵ سال آینده ناوگان حملونقل شهری را با کمک وزارت نیرو، وزارت نفت و خودروسازان، برقی کنیم.